Verbindingen beveiligen met SSL/TLS-certificaten

Als uw website gevoelige gegevens van klanten verwerkt (denk bijvoorbeeld aan creditcardgegevens), dan is het raadzaam om de communicatie van en naar uw website te beveiligen met een SSL/TLS-certificaat. Het gebruik van een SSL/TLS-certificaat heeft twee belangrijke voordelen:

  • Alle verbindingen van en naar uw website worden versleuteld en kunnen daardoor niet door derden worden onderschept.
  • Een SSL/TLS-certificaat dat voor uw website is uitgegeven bevestigt de authenticiteit van uw website. Op die manier weten bezoekers dat ze inderdaad uw website bezoeken en niet een nepsite die door iemand anders is opgezet.

De wetenschap dat de website die ze bezoeken authentiek is en dat hun betaalgegevens veilig zijn verhoogt het vertrouwen dat bezoekers in uw website hebben. Dit maakt het hebben van een SSL/TLS-certificaat cruciaal voor bijvoorbeeld een webwinkel.

Als u uw website met een SSL/TLS-certificaat wilt beveiligen, dan kunt u dit doen via Plesk. Daarbij kunt u kiezen uit een van de volgende scenario's:

Opmerking: Plesk ondersteunt standaard Server Name Indication (SNI). Als u meerdere websites op een enkel IP-adres host, dan kunt u elk van deze individueel beveiligen met een SSL/TLS-certificaat.

Voor het beheer van uw SSL/TLS-certificaten gaat u naar Websites & domeinen waar u klikt op SSL/TLS-certificaten.

SSL_certificates

Verder in deze sectie:

Uw website beschermen met een SSL/TLS-certificaat

Een gratis SSL/TLS-certificaat bij Let's Encrypt aanvragen

Een SSL/TLS-certificaat aanschaffen via Plesk

Een SSL/TLS-certificaat aanschaffen bij een certificaatautoriteit

Uw website beschermen met een zelfgetekend SSL/TLS-certificaat

Webmail beveiligen met een SSL/TLS-certificaat