Ruby-ondersteuning (Linux)

Bekijk de video-uitleg

Met Plesk voor Linux hebt u de mogelijkheid om Ruby-webapplicaties op uw websites te publiceren. Plesk ondersteunt alle Ruby-webapplicaties die gebruik maken van Rack (http://rack.github.io/), inclusief webapplicaties die zijn gebouwd in de populairste Ruby-frameworks, zoals Ruby on Rails (http://rubyonrails.org/) en Sinatra (http://www.sinatrarb.com/).

Als u een Ruby-applicatie uploadt naar de map van uw domein en u schakelt Ruby-ondersteuning voor het domein in, dan zal Plesk de applicatie detecteren en registreren. U kunt vervolgens alle noodzakelijke gems installeren (dit zijn Ruby-codepakketten) met behulp van Bundler - het hulpprogramma voor het in de gaten houden en installeren van specifieke gem-versies die door de applicatie worden vereist (lees meer op http://bundler.io/). Ook kunt u omgevingsvariabelen toevoegen, de configuratiebestanden bewerken en de applicatie opnieuw opstarten. Zie voor details Ruby-applicaties beheren.

Daarnaast kunt u Ruby-versies beheren via CLI en Rake-taken uitvoeren.

Om van deze mogelijkheid gebruik te maken moet u ervoor zorgen dat aan de volgende vereisten is voldaan:

  1. De Ruby-uitbreiding moet in Plesk zijn geïnstalleerd. Deze uitbreiding installeert automatisch twee componenten: Ruby-ondersteuning en Phusion Passenger-server. Phusion Passenger is een applicatieserver waarmee u toepassingen kunt laden en aanvragen voor deze applicaties zo snel als mogelijk is kunt afhandelen. Het wordt geïnstalleerd als module van de Apache- of nginx-webserver. U vindt meer informatie op (https://en.wikipedia.org/wiki/Phusion_Passenger).
  2.  Meer complexe Ruby-applicaties (bijvoorbeeld applicaties gebaseerd op het Ruby on Rails-framework) vereisen vaak complicatie tijdens de installatie van gems. Om zulke gems op een eenvoudige manier te kunnen installeren moet een speciaal component met Hulpprogrammma's vereist voor het bouwen van Ruby-gems worden geïnstalleerd (zie voor details Plesk-componenten toevoegen en verwijderen). Dit component biedt de ontwikkelbibliotheken die nodig zijn voor het compileren van de populairste Ruby-gems, om er zeker van te zijn dat Bundler deze zonder problemen kan installeren.
  3. Een domein moet beschikken over een hostingpakket met het recht Beheer Ruby-ondersteuning.

In dit hoofdstuk:

Ruby-applicaties beheren

Ruby-versies beheren via de CLI

Rake-taken uitvoeren