Navigatielinks toevoegen en verwijderen

Standaard wordt er een horizontale navigatiebalk met links naar de pagina's van uw site ingevoegd onder of boven de header van uw site. Deze wordt automatisch bijgewerkt wanneer u een pagina toevoegt, wijzigt, verplaatst of verwijdert.

Als u op de site gebruik maakt van zijbalken, dan bevat de horizontale balk onder de header alleen links naar pagina's op het eerste niveau en de zijbalken tonen de links naar het tweede en derde niveau.

U kunt de navigatieblokken verplaatsen door deze te slepen naar een andere locatie binnen de site.

Voor elk navigatieblok kunt u de volgende instellingen opgeven:

  • Uitlijning van het menu, de stijl en grootte van het lettertype, kleuren en achtergronden die voor de links worden gebruikt. U kunt afzonderlijke instellingen opgeven voor normale en actieve links en voor links in het submenu. Voor het wijzigen van elk van deze instellingen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken > Lettertypen en Kleuren.
  • Opvulling en marges voor de links. U kunt afzonderlijke instellingen opgeven voor normale en actieve links en voor links in het submenu. Om deze instellingen te wijzigen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken > Afstand.
  • Schaduwen voor links. U kunt afzonderlijke instellingen opgeven voor normale en actieve links en voor links in het submenu. Voor het wijzigen van elk van deze instellingen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken > Decoraties.
  • Hoeveel niveaus van pagina's moeten het menu moet omvatten. Om deze instellingen te wijzigen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken > Niveaus.
  • De breedte van randen, kleuren en de afronding van hoekjes voor de links. U kunt afzonderlijke instellingen opgeven voor normale en actieve links en voor links in het submenu. Voor het wijzigen van elk van deze instellingen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken > Randen en Hoeken.

Als u per ongeluk een navigatieblok hebt verwijderd kunt u deze weer terugplaatsen. Daartoe gaat u naar het tabblad Modules, u selecteert Navigatie, en sleept het blok naar de plek op de pagina waar u deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal worden ingevoegd in alle pagina's van de website als u de optie Altijd zichtbaar selecteert.

Om het de bezoekers van uw site makkelijk te maken wilt u wellicht ook blokken met broodkruimelnavigatie toevoegen. Broodkruimelnavigatie bestaat uit een keten van links die het zoekpad van de gebruiker laten zien vanaf de hoofdpagina van de site naar de huidige pagina. Om een navigatieblok met broodkruimelnavigatie toe te voegen gaat u naar het tabblad Modules, u selecteert Broodkruimelnavigatie en sleept de module naar de plek op de pagina waar u deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal worden ingevoegd in alle pagina's van de website als u de optie Altijd zichtbaar selecteert.