Kaart

Met de Kaartmodule kunt u eenvoudig een kaart met uw locatie aan een website toevoegen. Kaarten worden geleverd door de dienst Google Maps, die kosteloos is maar waarvoor wel een Google Maps API-sleutel vereist is. Informatie over hoe u een API-sleutel voor Google Maps kunt verkrijgen vindt u hier.

Opmerking: Wanneer u een API-sleutel voor Google Maps aanvraagt moet u ervoor zorgen dat zowel de Google Maps Geocoding API en de Google Maps Geolocation API beschikbaar zijn. Dit is nodig voor het automatisch detecteren van uw locatie.

De Kaartmodule ondersteunt de volgende functies:

 • Zoeken naar een object op een kaart op basis van adres of hoogte- en breedtecoördinaten.
 • Het selecteren van de manier waarop de kaart wordt weergegeven door te schakelen tussen de weergaves Kaart, Satelliet, Satelliet met labels en Terrein.
 • Aanpassing van de schaal van de kaart: in- en uitzoomen.
 • De grootte van de kaart selecteren: Klein, Medium of Groot.
 • Markeringstekens toevoegen die locaties op de kaart aangeven.
 • De overzichtskaart in de rechterbenedenhoek van het kaartblok weergeven. De overzichtskaart toont hoever uw kaart is in- of uitgezoomd.

Wanneer u een kaart toevoegt, gebruikt de module de informatie over uw locatie die u hebt opgegeven na het selecteren van een onderwerp voor uw website. U kunt op elk gewenst moment een nieuwe locatie opgeven.

Een kaart aan uw site toevoegen:

 1. Ga naar het tabblad Modules, selecteer Kaart en sleep de module naar de pagina.
 2. Geef de Google Maps API-sleutel op.
 3. Geef de gewenste locatie op en klik op Zoeken. U kunt een adres of coördinaten opgeven. Bijvoorbeeld: 37.754481,-122.383772.
 4. Selecteer de gewenste kaartweergave in het menu kaartmodus en het gewenste zoomniveau in het menu zoomniveau.
 5. Selecteer de gewenste kaartgrootte uit het menu Kaartgrootte.
 6. Geef de gewenste locaties op de kaart op met markeringstekens. Om een markeringsteken toe te voegen wijzigt u uw muisaanwijzer naar een markeringsteken door te klikken op de afbeelding van het markeringsteken in de linkerbovenhoek van de kaart. Klik op de gewenste locatie op de kaart en geef het markeringsteken een titel en omschrijving.
 7. Om een overzichtskaart die uw positie op de hoofdkaart aangeeft toe te voegen, klikt u op het pijltje in de rechterbenedenhoek van het kaartblok.
 8. Klik op OK.

Een kaart verwijderen:

Plaats de muisaanwijzer boven de kaart en klik op Verwijderen.